Päällystystyöt alkavat Lapin maanteillä kesäkuun alussa (Lappi) 

Päällystys- ja tiemerkintäkohteissa noudatettava erityistä varovaisuutta


Päällystys- ja tiemerkintätyöt tehdään yleensä liikenteen seassa, joten autoilijoiden toivotaan noudattavan työmailla erityistä varovaisuutta ja huomioimaan kohteen nopeusrajoitukset. Päällystystyömaiden liikenneturvallisuutta parannetaan käyttämällä saattoautoa päällystyskohteissa maantiellä 926 Lautiosaari.


LIITE: Päällystyskohteet 2017 (kartta, pdf)


Tietyömaiden liikennevalojen ollessa punaisena, saattoauto ajaa autoletkan eteen ja valon vaihduttua vihreäksi saattoauto ajaa sallittua nopeutta tietyömaan ohi autoletka perässään. Työkohteen ohittamisen jälkeen saattoauto ajaa tien sivuun ja päästää autoletkassa olevat jatkamaan matkaansa.


Tiemerkintäkone on ohitettava riittävän etäältä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Tiellä olevat itsestään haihtuvat vaahtohattarat tai tielle asetetut muovikeilat varoittavat autoilijaa tuoreesta tiemerkinnästä. Vastamaalatulle viivalle ei saa ajaa, sillä tuore maali tarttuu helposti auton kylkiin ja on vaikeasti poistettavissa. Autoilijan tulee muistaa noudattaa myös tiemerkintäajoneuvojen valo-opasteita.


Tietoa päällystys- ja muista tietöistä saa internetistä Liikenneviraston liikennetilannesivulta http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi sekä Tienkäyttäjän linjalta numerosta 0200 2100.

LISÄTIETOJA: projektipäällikkö Matti Ryhänen, puh. 0295 037 255 ja ylläpitovastaava Ari Kärkkäinen, puh. 0295 037 237

Takaisin